La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació (Ocupació), Alícia Izquierdo, acompanyada del regidor co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto, del secretari comarcal d’UGT, Raül Roselló i del representant de la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor, FAES, Ramon Soler (el secretari comarcal de CCOO, Josep Antoni Carrascosa i el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Tomàs Ferrandis no hi ha pogut assistir per problemes d’agenda), han presentat aquest matí dos nous programes per al 2018 que prepara l’Acord Territorial per l’Ocupació i la Sostenibilitat de la Safor, subvencionats per la Generalitat. Es tracta de l’IMPULSA, de consolidació i impuls d’empreses en internet i la Llançadora de competències 3.0, dirigida a persones que busquen ocupació. Es desenvoluparan a les instal·lacions de l’Urbalab Gandia.

Els programes seran presentats a alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de la Safor-Valldigna, així com a tècnics Agents de Desenvolupament Local de la comarca,  demà dimarts 15 de maig, a partir de les 18 h a la Mancomunitat. L’acte comptarà també amb la presència del Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del Servef, Enric Nomdedéu. En la mateixa sessió es presentarà el Diagnòstic Territorial de la Safor, que ha estat elaborant durant 2017, per encomanda de l’Acord Territorial, un equip de treball del Campus Gandia de la Universitat Politècnica de València.

“El diagnòstic que es presenta demà ens mostra que la metodologia funciona. Es tracta d’una presentació activa de l’estudi amb una part important de les municipis de la comarca treballant cooperativament. És un instrument de canvi de futur”, ha assegurat Roselló, qui també ha valorat positivament la incorporació d’una ferramenta específica per a la creació d’empreses com és el programa Impulsa. “La Llançadora de competències 3.0 incorpora tota una sèrie de competències que en estos moments demana el mercat laboral. Una col·lecció completa d’habilitats de futur, presents a l’hora de trobar treball”.

Programa Impulsa

“L’objectiu és impulsar i consolidar empreses, a través d’un programa de millora de la visibilitat i la promoció del negoci en Internet. El programa IMPULSA es concreta en dotze reptes, plantejats en els àmbits del màrqueting digital, el desenvolupament i posicionament web, el branding corporatiu, la productivitat personal i el finançament (crowdfunding), entre altres aspectes, que constitueixen els nivells òptims per a la visibilitat i promoció d’un negoci en Internet”, ha explicat Izquierdo.

A partir d’un diagnòstic previ, les empreses participants hauran de triar un mínim de cinc reptes, entre aquells que millor s’ajusten al seu model de negoci, objectius i/o situació. Per aconseguir-ho, les empreses comptaran amb consultories, formació específica, workshops sobre experiències d’èxit i networkings temàtics, conduïts per professionals i experts dels diferents àmbits treballats: Consultoria, Promoció, Formació, Habilitats Directives, Crowdfunding i Networking.

Hi poden inscriure’s empreses joves de la comarca de La Safor, ja constituïdes i que estiguen decidides a fer un pas endavant en la seua adaptació i transformació digital. I persones i equips emprenedors amb un projecte d’empresa definit i que vagen a iniciar la seua activitat al llarg de l’exercici 2018. Els sectors preferents seran els d’àmbit d’economia social, turisme complementari, gestió del medi natural, de salut, agricultura ecològica, gestió cultural, disseny i noves tecnologies.

Hi haurà una única edició, de juny a setembre de 2018. En horari flexible i adaptat a les necessitats i disponibilitat de l’empresa.

“Està pensat per a emprenedors i per als que ja estan treballant. Més que Impulsa és “reimpulsa’t”, perquè aporta eines per adaptar-se als canvis i continuar creixent”, ha explicat el representant de FAES.

Programa “Llançadora de Competències 3.0”

Va dirigit a persones que es troben en recerca activa d’ocupació o vulguen reconduir la seua carrera professional, amb l’objectiu de  millorar les competències que més demanden les empreses del mercat de treball actual.

El programa està dissenyat com un seguit d’actuacions, individuals i grupals, que combinen la formació amb gamificació per aconseguir completar el canva personal, una ferramenta de treball personal que permetrà descubrir a l’alumne la teua proposta de valor i, per tant, establir la seua  diferència front a la resta de persones candidates que es troben competint en el mercat de treball. Cada dia a Urbalab s’hi trobarà activitats que l’ajudaran a completar el seu llenç personal, d’una manera amena i diferent del que es fa a la resta dels processos d’orientació professional.

En definitiva, un conjunt d’actuacions que, tot plegat, “li permetran programar la seua propia fulla de ruta amb la finalitat d’aconseguir millorar les oportunitats d’ocupabilitat”, segons la regidora d’Ocupació.

Jornades de treball obertes i gratuïtes

El divendres 18 de maig, hi ha programada la primera jornada de treball sota el títol: “L’èxit i consolidació del negoci tradicional al món digital”. Té com la finalitat captar empreses/emprenedors interessats en la seua consolidació i millora de la visibilitat en el món digital. S’hi parlarà de promoció del negoci en Internet i dels nous canals de comercialització online.

Durant l’esdeveniment  hi haurà una xerrada inspiradora de la mà de Jordi Vila, assessor executiu i dinamització d’equips d’adreça, disseny i impartició de programes de Desenvolupament Directiu i Personal. La seua intervenció tindrà el títol: “Les claus per a l’èxit”. Tots els assistents podran descobrir durant la xerrada si el seu projecte de negoci o la seua empresa està seguint els passos adequats per poder créixer de forma consolidada. També aprendran com gestionar els recursos humans i com fer petits canvis per poder arribar més lluny en l’àmbit professional i personal.

A continuació tindrà lloc una taula d’experiències amb les empreses Delikia, Turrones y Dulces i Carns Fuster, que ens parlaran sobre la seua experiencia a l’hora de detectar oportunitats de negoci.

L’acte tancarà amb un Speed networking entre les empreses. Es tracta d’una activitat de microxerrades entre les persones participants, que podran beneficiar-se de possibles col·laboracions a partir de llaços professionals interessants. Aquesta activitat continuarà amb un café en el Jardí de la Casa de Cultura.

Per la seua banda, el divendres 25 de maig s’hi celebrarà una segona jornada sota el títol: “L’èxit i consolidació del negoci tradicional en el món digital”. S’iniciarà a les 10.30 h. Inclou una taula d’experiències, en la qual hi participen les empreses Don Hierro (“Disseny innovador aplicat a productes tradicionals de la llar”), la Tienda del Apicultor (“Noves oportunitats gràcies a l’especialització”) i Moraig Store (“La importancia de les xarxes socials per a la venda online”).

Tot seguit, hi haurà la ponència “la fusió de les vendes i el màrqueting digital”, a càrrec de David Zaragoza, CEO Tixalia i professor d’anàlisi de negoci, SEM i Adwords. A continuació, la presentació del programa de consolidació i impuls d’empreses en Internet a la comarca de la safor…

La jornada finalitzarà amb la continuació del networking al Jardí de la Marquesa.

Prieto ha recordat que l’Acord Territorial permetrà a Gandia i la comarca ser capdavanters en la innovació de polítiques d’ocupació. “Els mecanismes programats són imprescindibles. El govern local treballa de valent en polítiques econòmiques en matèria d’ocupació. Els indicadors socioeconòmics estan sent cada vegada millors, el que demostra que anem pel bon camí i ens reafirma en continuar treballant en la línia encetada”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari