Gandia, fàbrica de cultura

fabricacultura1

Els nostres compromisos:

CULTURA

-Millora i adequació dels Centres Socials i altres equipaments dels barris per tal de poder dotar-los d’activitats permanents i estables: cursos, tallers, exposicions, debats, etc.

– Crearem la Casa dels Clàssics, un espai de difusió i recerca de les figures més importants que ha donat la literatura valenciana, ambientat en el nostre Segle d’Or, on tota la ciutadania i la gent que ens visite podrà acostar-se al nostre llegat cultural i històric, al temps que investigadors de tot el món podran desenvolupar les seues recerques.

-Impulsar el MAGa com a “marca” museística de la ciutat, amb millors dotacions d’infraestructures i recursos perquè puga acollir la història de la ciutat fins als nostres dies.

– Iniciarem un pla continuat d’excavacions i recuperació del castell de Bairén i el seu entorn per convertir-lo, junt al Palau Ducal, en l’epicentre d’una oferta cultural complementària al turisme familiar de sol i platja.

– Acordarem amb les institucions privades propietàries de monuments històrics i jaciments arqueològics un calendari de visites que facilite l’accés de tota la ciutadania a aquests espais.

– Crearem la figura de l’animador sociocultural de barri/s per tal de coordinar les iniciatives entre les associacions, la Junta de Districte i el Departament de Cultura.

-Millorarem i adequarem les instal·lacions de la UPG perquè puga donar cabuda un major nombre de persones i ampliar l’oferta de tallers, cursos i activitats.

-Ampliarem els recursos del CEIC Alfons el Vell i possibilitarem un espai que permeta treballar en condicions dignes este prestigiós Organisme Cultural.

-Adequarem l’antiga estació del ferrocarril del Grau, actualment abandonada, per a la creació d’un Espai de la Memòria del Port on queden reflectides la història del Port, la creació del ferrocarril, els bombardejos de la Guerra Civil i el posterior exili, a més de la importància comercial en els anys d’espendor agrària, l’activitat pesquera o la més actual com a transport turístic amb les Illes.

-Fomentarem les negociacions amb El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) per tal de recuperar la seua implicació amb el teixit empresarial i social de la Comarca; per fer possible la implantació de Graus i Post-Graus, la creació de Càtedres i Instituts d’Investigació arrelats al territori, tant com la dinamització i la producció cultural.

– Revisarem el model de la Universitat d’Estiu per adaptar-la als nous temps, amb una major relació amb l’entorn.

-Mantindrem i millorarem el nivell de qualitat de l’oferta musical, teatral, cinematogràfica i expositiva actual.

-Impulsarem projectes de recerca, divulgació i suport als creadors/es i a les iniciatives privades complementàries a la programació municipal.

-Crearem a l’Alqueries del Gall un centre de divulgació de la fideuà i la cuina saforenca.

EDUCACIÓ

– Vigilarem i supervisarem el Pla Edificant (millora d’instal·lacions, nova construcció i ampliació de centres educatius) fent èmfasi en l’institut Ausiàs March.

-Ampliarem la gratuïtat de les escoletes municipals al tram de 0 a 2 anys.

-Crearem ludoteques als barris adequats amb materials lúdics i joguets, companyia per compartir el joc i la diversió i aprendre al mateix temps.

-Reinventarem els parcs públics per fer-los interactius per a les xiquetes i els xiquets.

-Ampliarem les funcions actuals dels centres cívics i dels patis de col·legis i instituts per a realitzar activitats educatives i lúdiques fora de l’horari escolar.

-Crearem el programa Pinta Escola per decorar els murs i parets que envolten col.legis i instituts.

-Augmentarem les ajudes a l’AMPA de cada centre així com una específica per a la Coordinadora.

-Crearem una Escola de Pares i Mares, amb ponències, intercanvi d’experiències, tallers…

– Incrementarem el personal docent que puga estar en les biblioteques públiques de Gandia, ajudant els xiquets i xiquetes a fer els deures.

-Potenciarem les noves línies de Formació Professional i el Consell de la Formació Professional.

-Millorarem el manteniment dels centres educatius.

-Millorarem les instal·lacions de les escoletes municipals.

-Dotarem del material necessari a les escoles de música. Especialment a l’Escola de Música de Beniopa, que en breu serà una realitat.

– Crearem la Mesa d’Innovació Educativa i un premi d’Innovació per compartir experiències i coneixements que realitzen als centres de la nostra ciutat.

-Instarem la Conselleria d’Educació a fomentar la implicació orientativa i el suport psicològic per a xiquets i xiquetes amb problemes d’assetjament i problemes emocionals. Com per exemple, addiccions a les noves tecnologies.

 

ESPORTS

– Posarem en marxa un Pla de Foment als Barris de l’esport i els hàbits de vida saludables, aprofitant l’equipament específic de cada barri.

– Redactarem d’un Pla Estratègic d’Instal·lacions Esportives, que determine les necessitats de manteniment, reforma i ampliació de les existents.

– Dedicarem una especial atenció a la Pista d’atletisme, el Pavelló del Raval, la Sala d’Halterofília, la pista de Beniopa i la piscina coberta de Gandia.

– Redactarem un Programa d’actuació anual juntament amb els clubs i responsables escolars d’Educació física per a donar continuïtat als projectes de cada escola.

– Compatibilitzarem el suport a la formació dels monitors esportius amb l’exigència de titulacions adequades per a exercir eixa tasca.

– Dotarem de més eines i personal el Servei Municipal d’Esports.

– Oferirem formació específica als directius dels clubs esportius, en qüestions sobre gestió, legislació, responsabilitats, accés a subvencions.

– Concedirem les subvencions esportives d’acord amb les aportacions socials de cada club, mitjançant un barem que valore l’activitat desenvolupada i la seua base social.

– Col·laborarem en els diversos esdeveniments esportius que presenten els clubs en la seua actuació competitiva, tant en la vessant de mostra com en la de consecució d’objectius esportius.

– Aprofitarem el nostre clima, entorn i instal·lacions per a fer de l’esport un recurs turístic tot l’any.

– Incentivarem la pràctica de l’esport femení i donarem suport a les iniciatives que el promoguen.

 

cultura

“Gandia, fàbrica de cultura” és…

Gandia es retroba amb la seua Fira i Festes

Aquest matí s’ha donat compte en la Comissió de Cultura de la programació definitiva de la Fira i Festes de Gandia 2022 als representants dels grups polítics municipals. És per això, que l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del regidor de Cultura,...