Gandia, fàbrica de cultura

fabricacultura1

Els nostres compromisos:

CULTURA

-Millora i adequació dels Centres Socials i altres equipaments dels barris per tal de poder dotar-los d’activitats permanents i estables: cursos, tallers, exposicions, debats, etc.

– Crearem la Casa dels Clàssics, un espai de difusió i recerca de les figures més importants que ha donat la literatura valenciana, ambientat en el nostre Segle d’Or, on tota la ciutadania i la gent que ens visite podrà acostar-se al nostre llegat cultural i històric, al temps que investigadors de tot el món podran desenvolupar les seues recerques.

-Impulsar el MAGa com a “marca” museística de la ciutat, amb millors dotacions d’infraestructures i recursos perquè puga acollir la història de la ciutat fins als nostres dies.

– Iniciarem un pla continuat d’excavacions i recuperació del castell de Bairén i el seu entorn per convertir-lo, junt al Palau Ducal, en l’epicentre d’una oferta cultural complementària al turisme familiar de sol i platja.

– Acordarem amb les institucions privades propietàries de monuments històrics i jaciments arqueològics un calendari de visites que facilite l’accés de tota la ciutadania a aquests espais.

– Crearem la figura de l’animador sociocultural de barri/s per tal de coordinar les iniciatives entre les associacions, la Junta de Districte i el Departament de Cultura.

-Millorarem i adequarem les instal·lacions de la UPG perquè puga donar cabuda un major nombre de persones i ampliar l’oferta de tallers, cursos i activitats.

-Ampliarem els recursos del CEIC Alfons el Vell i possibilitarem un espai que permeta treballar en condicions dignes este prestigiós Organisme Cultural.

-Adequarem l’antiga estació del ferrocarril del Grau, actualment abandonada, per a la creació d’un Espai de la Memòria del Port on queden reflectides la història del Port, la creació del ferrocarril, els bombardejos de la Guerra Civil i el posterior exili, a més de la importància comercial en els anys d’espendor agrària, l’activitat pesquera o la més actual com a transport turístic amb les Illes.

-Fomentarem les negociacions amb El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) per tal de recuperar la seua implicació amb el teixit empresarial i social de la Comarca; per fer possible la implantació de Graus i Post-Graus, la creació de Càtedres i Instituts d’Investigació arrelats al territori, tant com la dinamització i la producció cultural.

– Revisarem el model de la Universitat d’Estiu per adaptar-la als nous temps, amb una major relació amb l’entorn.

-Mantindrem i millorarem el nivell de qualitat de l’oferta musical, teatral, cinematogràfica i expositiva actual.

-Impulsarem projectes de recerca, divulgació i suport als creadors/es i a les iniciatives privades complementàries a la programació municipal.

-Crearem a l’Alqueries del Gall un centre de divulgació de la fideuà i la cuina saforenca.

EDUCACIÓ

– Vigilarem i supervisarem el Pla Edificant (millora d’instal·lacions, nova construcció i ampliació de centres educatius) fent èmfasi en l’institut Ausiàs March.

-Ampliarem la gratuïtat de les escoletes municipals al tram de 0 a 2 anys.

-Crearem ludoteques als barris adequats amb materials lúdics i joguets, companyia per compartir el joc i la diversió i aprendre al mateix temps.

-Reinventarem els parcs públics per fer-los interactius per a les xiquetes i els xiquets.

-Ampliarem les funcions actuals dels centres cívics i dels patis de col·legis i instituts per a realitzar activitats educatives i lúdiques fora de l’horari escolar.

-Crearem el programa Pinta Escola per decorar els murs i parets que envolten col.legis i instituts.

-Augmentarem les ajudes a l’AMPA de cada centre així com una específica per a la Coordinadora.

-Crearem una Escola de Pares i Mares, amb ponències, intercanvi d’experiències, tallers…

– Incrementarem el personal docent que puga estar en les biblioteques públiques de Gandia, ajudant els xiquets i xiquetes a fer els deures.

-Potenciarem les noves línies de Formació Professional i el Consell de la Formació Professional.

-Millorarem el manteniment dels centres educatius.

-Millorarem les instal·lacions de les escoletes municipals.

-Dotarem del material necessari a les escoles de música. Especialment a l’Escola de Música de Beniopa, que en breu serà una realitat.

– Crearem la Mesa d’Innovació Educativa i un premi d’Innovació per compartir experiències i coneixements que realitzen als centres de la nostra ciutat.

-Instarem la Conselleria d’Educació a fomentar la implicació orientativa i el suport psicològic per a xiquets i xiquetes amb problemes d’assetjament i problemes emocionals. Com per exemple, addiccions a les noves tecnologies.

 

ESPORTS

– Posarem en marxa un Pla de Foment als Barris de l’esport i els hàbits de vida saludables, aprofitant l’equipament específic de cada barri.

– Redactarem d’un Pla Estratègic d’Instal·lacions Esportives, que determine les necessitats de manteniment, reforma i ampliació de les existents.

– Dedicarem una especial atenció a la Pista d’atletisme, el Pavelló del Raval, la Sala d’Halterofília, la pista de Beniopa i la piscina coberta de Gandia.

– Redactarem un Programa d’actuació anual juntament amb els clubs i responsables escolars d’Educació física per a donar continuïtat als projectes de cada escola.

– Compatibilitzarem el suport a la formació dels monitors esportius amb l’exigència de titulacions adequades per a exercir eixa tasca.

– Dotarem de més eines i personal el Servei Municipal d’Esports.

– Oferirem formació específica als directius dels clubs esportius, en qüestions sobre gestió, legislació, responsabilitats, accés a subvencions.

– Concedirem les subvencions esportives d’acord amb les aportacions socials de cada club, mitjançant un barem que valore l’activitat desenvolupada i la seua base social.

– Col·laborarem en els diversos esdeveniments esportius que presenten els clubs en la seua actuació competitiva, tant en la vessant de mostra com en la de consecució d’objectius esportius.

– Aprofitarem el nostre clima, entorn i instal·lacions per a fer de l’esport un recurs turístic tot l’any.

– Incentivarem la pràctica de l’esport femení i donarem suport a les iniciatives que el promoguen.

 

cultura

“Gandia, fàbrica de cultura” és…

Campanya #CulturaACasa

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, amb el nostre regidor, Nahuel Gonzalez, al capdavant, ha posat en marxa la campanya #CulturaACasa mentre estiga decretat el Estat d’Alarma i amb ell el confinament de la població i el tancament de tots els...

Programació teatral amb ‘Cultura als barris’

El nostre regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del president de la Junta de Districte del Grau, Venècia i Rafalcaid, Miguel Ángel Picornell, ha presentat aquest matí la primera representació teatral dins la iniciativa “Cultura als barris”, que vol donar...

DONart Gandia 2020, reivindicació de les dones artistes.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’edil Lydia Morant (en representació del departament d’Igualtat), la directora del Palau Ducal dels Borja de Gandia, Balbina Sendra, i l’escriptora i poeta, Adriana Serlik, ha presentat aquest matí a la...

II Carnestoltes de Gandia

El nostre regidor de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat de l’edil delegada de Multiculturalitat, Liduvina Gil, la representant de Murgandia, Carmen Wambach, i Germán Sánchez Torres, de Juventudes Bolivianas, ha presentat aquest matí...

Més dones artistes al Teatre Serrano

El nostre regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’Agent d’Igualtat, Esther Vidal, han presentat aquest matí els diferents actes programats al Teatre Serrano amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Així, al llarg del mes de març hi hauran...

Concert homenatge a Ausiàs March

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González; Jose Manuel Prieto, regidor delegat de l’IMAB; acompanyats per Rafa Gomar, Ferran Garcia Oliver i Joan Deusa, en representació de la Societat Literària Saforíssims, han presentat aquest matí en roda de premsa el...