Gandia, fàbrica de cultura

fabricacultura1

Els nostres compromisos:

CULTURA

-Millora i adequació dels Centres Socials i altres equipaments dels barris per tal de poder dotar-los d’activitats permanents i estables: cursos, tallers, exposicions, debats, etc.

– Crearem la Casa dels Clàssics, un espai de difusió i recerca de les figures més importants que ha donat la literatura valenciana, ambientat en el nostre Segle d’Or, on tota la ciutadania i la gent que ens visite podrà acostar-se al nostre llegat cultural i històric, al temps que investigadors de tot el món podran desenvolupar les seues recerques.

-Impulsar el MAGa com a “marca” museística de la ciutat, amb millors dotacions d’infraestructures i recursos perquè puga acollir la història de la ciutat fins als nostres dies.

– Iniciarem un pla continuat d’excavacions i recuperació del castell de Bairén i el seu entorn per convertir-lo, junt al Palau Ducal, en l’epicentre d’una oferta cultural complementària al turisme familiar de sol i platja.

– Acordarem amb les institucions privades propietàries de monuments històrics i jaciments arqueològics un calendari de visites que facilite l’accés de tota la ciutadania a aquests espais.

– Crearem la figura de l’animador sociocultural de barri/s per tal de coordinar les iniciatives entre les associacions, la Junta de Districte i el Departament de Cultura.

-Millorarem i adequarem les instal·lacions de la UPG perquè puga donar cabuda un major nombre de persones i ampliar l’oferta de tallers, cursos i activitats.

-Ampliarem els recursos del CEIC Alfons el Vell i possibilitarem un espai que permeta treballar en condicions dignes este prestigiós Organisme Cultural.

-Adequarem l’antiga estació del ferrocarril del Grau, actualment abandonada, per a la creació d’un Espai de la Memòria del Port on queden reflectides la història del Port, la creació del ferrocarril, els bombardejos de la Guerra Civil i el posterior exili, a més de la importància comercial en els anys d’espendor agrària, l’activitat pesquera o la més actual com a transport turístic amb les Illes.

-Fomentarem les negociacions amb El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) per tal de recuperar la seua implicació amb el teixit empresarial i social de la Comarca; per fer possible la implantació de Graus i Post-Graus, la creació de Càtedres i Instituts d’Investigació arrelats al territori, tant com la dinamització i la producció cultural.

– Revisarem el model de la Universitat d’Estiu per adaptar-la als nous temps, amb una major relació amb l’entorn.

-Mantindrem i millorarem el nivell de qualitat de l’oferta musical, teatral, cinematogràfica i expositiva actual.

-Impulsarem projectes de recerca, divulgació i suport als creadors/es i a les iniciatives privades complementàries a la programació municipal.

-Crearem a l’Alqueries del Gall un centre de divulgació de la fideuà i la cuina saforenca.

EDUCACIÓ

– Vigilarem i supervisarem el Pla Edificant (millora d’instal·lacions, nova construcció i ampliació de centres educatius) fent èmfasi en l’institut Ausiàs March.

-Ampliarem la gratuïtat de les escoletes municipals al tram de 0 a 2 anys.

-Crearem ludoteques als barris adequats amb materials lúdics i joguets, companyia per compartir el joc i la diversió i aprendre al mateix temps.

-Reinventarem els parcs públics per fer-los interactius per a les xiquetes i els xiquets.

-Ampliarem les funcions actuals dels centres cívics i dels patis de col·legis i instituts per a realitzar activitats educatives i lúdiques fora de l’horari escolar.

-Crearem el programa Pinta Escola per decorar els murs i parets que envolten col.legis i instituts.

-Augmentarem les ajudes a l’AMPA de cada centre així com una específica per a la Coordinadora.

-Crearem una Escola de Pares i Mares, amb ponències, intercanvi d’experiències, tallers…

– Incrementarem el personal docent que puga estar en les biblioteques públiques de Gandia, ajudant els xiquets i xiquetes a fer els deures.

-Potenciarem les noves línies de Formació Professional i el Consell de la Formació Professional.

-Millorarem el manteniment dels centres educatius.

-Millorarem les instal·lacions de les escoletes municipals.

-Dotarem del material necessari a les escoles de música. Especialment a l’Escola de Música de Beniopa, que en breu serà una realitat.

– Crearem la Mesa d’Innovació Educativa i un premi d’Innovació per compartir experiències i coneixements que realitzen als centres de la nostra ciutat.

-Instarem la Conselleria d’Educació a fomentar la implicació orientativa i el suport psicològic per a xiquets i xiquetes amb problemes d’assetjament i problemes emocionals. Com per exemple, addiccions a les noves tecnologies.

 

ESPORTS

– Posarem en marxa un Pla de Foment als Barris de l’esport i els hàbits de vida saludables, aprofitant l’equipament específic de cada barri.

– Redactarem d’un Pla Estratègic d’Instal·lacions Esportives, que determine les necessitats de manteniment, reforma i ampliació de les existents.

– Dedicarem una especial atenció a la Pista d’atletisme, el Pavelló del Raval, la Sala d’Halterofília, la pista de Beniopa i la piscina coberta de Gandia.

– Redactarem un Programa d’actuació anual juntament amb els clubs i responsables escolars d’Educació física per a donar continuïtat als projectes de cada escola.

– Compatibilitzarem el suport a la formació dels monitors esportius amb l’exigència de titulacions adequades per a exercir eixa tasca.

– Dotarem de més eines i personal el Servei Municipal d’Esports.

– Oferirem formació específica als directius dels clubs esportius, en qüestions sobre gestió, legislació, responsabilitats, accés a subvencions.

– Concedirem les subvencions esportives d’acord amb les aportacions socials de cada club, mitjançant un barem que valore l’activitat desenvolupada i la seua base social.

– Col·laborarem en els diversos esdeveniments esportius que presenten els clubs en la seua actuació competitiva, tant en la vessant de mostra com en la de consecució d’objectius esportius.

– Aprofitarem el nostre clima, entorn i instal·lacions per a fer de l’esport un recurs turístic tot l’any.

– Incentivarem la pràctica de l’esport femení i donarem suport a les iniciatives que el promoguen.

 

cultura

“Gandia, fàbrica de cultura” és…

Nova exposició `La Trama continua´ a la Sala Coll Alas

La sala Municipal d’Exposicions Coll Alas, continua oferint mostres on les noves formes d’entendre les produccions artístiques, cada volta menys restringides a les disciplines tradicionals i més properes als llenguatges híbrids, donen visibilitat tant als autors...

Nou mural contra la violència de gènere a Gandia

Els regidors delegats de Cultura i Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Nahuel González i Juana Navarro, respectivament, han presentat aquest matí una nova intervenció mural dins el projecte municipal Serpis Urban Art Project. En aquest cas, a la plaça del...

Pyongyang. Una altra Corea

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’artista, Joan Palomares, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació l’exposició “Pyongyang. Una altra Corea”, del jove fotògraf saforenc i que es podrà visitar a partir de dissabte a la Sala...

Torna el cicle #JAZZdijous

El nostre regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del tècnic i programador cultural, Eudald González, ha anunciat aquest matí que es reprèn una de les iniciatives culturals més importants de la ciutat, el cicle de concerts #JAZZdijous, que va quedar cancel·lat...